RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

В ТЦК відреагували на запит омбудсмена щодо побиття та смерті мобілізованого

Представники Закарпатського ТЦК відреагували на допис Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця. Зауважують, що чоловік поскаржився на самопочуття, тому його госпіталізували до лікарні. За кілька днів мобілізований помер від ішемічного інфаркту.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатського ОТЦК та СП на Facebook-сторінці.

Зауважують, що 28 серпня громадянин під час розпиття алкогольних напоїв зі своєю співмешканкою застосував до неї засоби фізичного впливу, внаслідок чого співмешканка змушена була звернутись до правоохоронних органів.

Пізніше його доставили до 2-го відділу Мукачівського РТЦК та СП для перевірки військово-облікових даних. Там і встановили, що особа підлягає призову на військову службу по мобілізації. Після проходження лікарської комісії був призначений до відправки в команду до навчального центру. Крім того, в ТЦК нагадали: "...ВЛК являються позаштатними та жодним чином не підпорядковуються ТЦК та СП".

Проте вже 1 вересня під час транспортування команди до навчального центру чоловік поскаржився на погіршення самопочуття.

"Військовослужбовцями було прийнято рішення про виклик карети швидкої допомоги. Громадянина було госпіталізовано до КНП «Свалявська міська лікарня» Свалявської міської ради Закарпатської області", - йдеться у повідомленні.

4 вересня, як зауважують в пресслужбі Закарпатського ОТЦК, чоловік помер в лікарні: "... за висновком судово-медичної експертизи встановлено, що смерть настала внаслідок природного захворювання (ішемічний інфаркт лівої півкулі головного мозку) та не пов'язано з травматичними подіями".

Також додають, що після оприлюднення допису Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця, керівництво Закарпатського ОТЦК та СП негайно провело робочу зустріч з представником Уповноваженого в Закарпатській області Андрієм Крючковим, де було обговорено цей інцидент та надано всю необхідну інформацію для подальшої взаємодії.

Як повідомляв раніше "Апостроф", на Закарпатті помер мобілізований нібито після затримання та побиття працівниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП). Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вимагав розслідування факту смерті українця.