RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

17 вересня

16 вересня

Всі новини

Схеми для ухилянтів: очільнику Бучанського ТЦК оголосили нову підозру

Служба безпеки оголосила нову підозру керівнику Бучанського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП), якого раніше викрили на схемах для ухилянтів, виявивши нові докази корупційної діяльності.

Про це інформує пресслужба СБУ.

У спецвідомстві зазначили, що у серпні за сприяння керівництва Міністерства оборони та Командування Сухопутних військ посадовця затримали за підозрою в організації схем для ухиляння військовозобов'язаними від несення військової служби.

За версією слідства, він та два інші спільники пропонували громадянам призовного віку можливість уникнення призову на підставі підроблених висновків Військово-лікарської комісії (ВЛК) про "погане здоров’я". Тоді під час обшуків силовики виявили у помешканнях та авто фігурантів понад 1,2 млн доларів.

Близько половини цієї суми знайшли у спеціально облаштованих схованках під підлогою та за обшивкою стін у помешканні посадовця.

Після затримання фігуранта суд відпустив його під заставу в 1 млн гривень. Проте одразу після внесення застави слідчі СБУ повідомили посадовцю про нову підозру. Це завадило вийти на волю.

Цього разу, за матеріалами військової контррозвідки СБУ, злочинні дії кваліфікували за ст. 368-5 ККУ "Незаконне збагачення".

Зараз суд обрав йому новий запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, призначивши заставу у розмірі 18 млн гривень.

У разі доведення вини - йому загрожує до десяти років ув’язнення.

Раніше СБУ повідомила затриманому і двом спільникам про підозру за двома статтями: ч. 1 ст. 114-1 "Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань", за ч. 3 ст. 369 "Неправомірна вигода, надана службовій особі, яка займає відповідальне становище, вчинена за попередньою змовою групою осіб".

Розслідування триває, додали в СБУ.

Нагадаємо, раніше ми писали про реакцію Київського обласного ТЦК на корупційний скандал в регіоні.