RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Повітряні сили ЗСУ розкрили подробиці нічної ворожої атаки

Вночі 10 вересня Росія вчергове атакувала Україну, застосувавши для цього 48 засобів повітряного нападу, серед яких були ударні безпілотники "Shahed", балістична та протирадіолокаційна ракети. Ліквідувати вдалося 38 ударних БпЛА.

Про це повідомляють в Повітряних силах ЗС України.

"У ніч на 10 вересня 2024 року радіотехнічними військами Повітряних сил було виявлено та здійснено супровід 48 засобів повітряного нападу", - йдеться у повідомленні.

Противник вдарив балістичною ракетою «Іскандер-М» (з окупованого Криму), протирадіолокаційною ракетою Х-31П (із повітряного простору над акваторією Чорного моря) та 46 ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків: Курськ, Єйськ).

"До відбиття повітряного нападу противника залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи підрозділи РЕБ Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 38 ударних БпЛА", - звітують про роботу ППО.

Три безпілотники вийшли з підконтрольного повітряного простору України, один повернувся у напрямку Росії, два – в напрямку окупованої Луганщини. Ще 3 БпЛА були локаційно втрачені на території України (імовірно упали під впливом засобів РЕБ).

Протиповітряна оборона працювала у більшості областей України: у Вінницькій, Київській, Чернігівській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій та Полтавській областях.

В той час, поки Росія атакувала Україну, в російському Підмосков'ї також було "гучно". Адже у вівторок, 10 вересня вночі, Москву та Підмосков'я атакували дрони. Зокрема, повідомляли про пожежу на аеродромі Жуковського. Аеропорт Внуково також закривали через уламки на злітно-посадковій смузі.