RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.03
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.03
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

Українець надіслав рекордну кількість заявок про пересування техніки ворога на ТОТ

За 2,5 років повномасштабного вторгнення українець надіслав рекордну кількість заявок про пересування техніки противника на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомили в Telegram-каналі Міністерства цифрової трансформації України.

В повідомленні зауважують на тому, з якою ефективністю працює "народна розвідка":

"Народна розвідка працює, і єВорог це підтверджує. За 2,5 року українці 628+ тисяч разів скористалися чатботом. Кожна ваша заявка має таку ж цінність для Сил оборони, як дані від розвідки, БпЛА чи супутникові знімки".

В Мінцифрі припускають, що робота "народної розвідки" може здаватись непомітною, проте "...ми бачимо результат у звітах Генштабу". В цьому контексті згадують про один цікавий приклад:

"Наприклад, був кейс — військові попросили знайти РЕБ, ми почали збір заявок у єВорог у соцмережах, користувач із Запорізької області надіслав інформацію. Наступного дня РЕБ знищили".

Проте рекордсменом залишається українець, котрий за 2,5 року надіслав у чатбот єВорог 347 заявок.

"Для нього це кілька кліків у смартфоні, для Сил оборони — цінні дані та очі на окупованій території", - підсумовують у повідомленні.

"Апостроф" також писав про нові здобутки партизанського руху "АТЕШ". Нещодавно учасники руху розвідали будівництво нової лінії оборони росіян на півдні: виявили будівництво нової лінії оборони російських окупантів у Запорізькій області.