RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

Найгарячіший напрямок фронту: бійці показали кадри з Новогродівки

У мережі українські військовослужбовці показали кадри з висоти "пташиного польоту" Новогродівки Покровського району Донецької області. Там три тижні тривають активні бойові дії.

Про це повідомляють бійці 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр".

"Новогродівка. 3 тижні активних бойових дій", - написав один із військових.

Раніше українське командування посилило захист покровського напряму досвідченою бригадою "Холодний Яр".

Повідомлялося, що тепер танки бригади активно намагаються знищувати окупантів у районі міста Новогродівка.

Днями Deepstate інформував, що російська армія просунулася у Красногорівці, біля Новогродівки та Вугледару.

Кілька тижнів тому в Інституті вивчення війни повідомляли, що російські окупаційні війська досягли "значного тактичного просування" на Покровському напрямку, зокрема в місті Новогродівка, попри повідомлення про те, що українські війська відступили з окремих ділянок.

За останніми даними Генштабу ЗСУ, на Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили 11 спроб потіснити бійців із займаних позицій у районах населених пунктів Зелене Поле, Воздвиженка, Новоолександрівка, Миролюбівка, Новотроїцьке та Гродівка. Українські військові стримують натиск та відбили дев’ять атак противника, два боєзіткнення ще триває. Втрати ворога уточнюють.

Нагадаємо, раніше Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українським Силам оборони вдалося зупинити просування російської армії на найгарячішому напрямку на фронті у Донецькій області - Покровському. Завдяки курській операції ЗСУ росіяни були змушені відтягнути частину сил.