RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

​Українець програв ТЦК суд у справі про штраф та лікарську комісію

Мешканець Івано-Франківської області в суді намагався оскаржити виписаний йому штраф 17 000 гривень за відмову від проходження лікарсько-консультативної комісії (ЛКК).

Як дізнався "Апостроф", співробітникам Рогатинського РТЦК та СП вдалося в суді довести свою правоту.

У серпні 2024 року РТЦК та СП склало адміністративний протокол на сержанта запасу, який "був направлений на медичний огляд з метою встановлення придатності до військової служби у зв'язку з призовом на військову службу за мобілізацією".

Однак військовозобов'язаний відмовився його проходити. Отримавши штраф сержант запасу вирушив до суду оскаржувати це рішення.

Позовна заява мотивована тим, що він не відмовлявся від проходження медичного огляду, не отримував направлення на проходження медичного огляду, не був ознайомлений з протоколом про адмінправопорушення, не був повідомлений про розгляд справи про адміністративне правопорушення. Але в суді виступили свідки - співробітники РТЦК та СП з іншою версією.

За їхньою інформацією, вони все зробили за законом. Але сержант запасу відмовився від отримання направлення на ЛКК і від її проходження, у зв'язку з чим було складено відповідний акт, у якому зафіксовано цей факт, а також складено протокол про адміністративне правопорушення, від отримання примірника якого він також відмовився.

Заслухавши показання свідка, дослідивши докази, Рогатинський районний суд дійшов висновку відмовити в задоволенні позову повністю. Адже й сам позивач "не надав жодного доказу на доказ зазначених обставин". Отже, сержанту запасу доведеться заплатити 17000 гривень штрафу.

Як повідомляв "Апостроф", житель Полтавської області через суд домігся скасування накладеного ТЦК штрафу в розмірі 17 000 грн.