RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Українець виграв у ТЦК суд у справі про розшук та штраф

Житель Полтавської області через суд домігся скасування штрафу в розмірі 17 000 грн, накладеного місцевим РТЦК та СП за нібито неявку за повісткою, яку він не отримував.

Як дізнався «Апостроф», 24 липня чоловік прибув до Карлівського РТЦК та СП, щоб подати документи на відстрочку від призову на військову службу за мобілізацією.

Там йому повідомили, що він оголошений у розшук за неявку за повісткою, і в той же день склали протокол про адміністративне правопорушення та винесли постанову про штраф у розмірі 17 000 грн.

Однак протокол йому на руки не дали, лише видали роздруковані реквізити для оплати штрафу.

Оскільки чоловік повістку не отримував та мав законні підстави для відстрочки — догляд за 73-річною матір'ю, інвалідом 2-ї групи, він звернувся до суду з позовом про скасування штрафу та закриття провадження у справі, вважаючи його необґрунтованим.

Через те, що РТЦК та СП не надав суду належних доказів вручення повістки на певну дату, а також не підтвердив умисну неявку громадянина за повісткою, Карлівський районний суд Полтавської області ухвалив рішення на користь позивача.

Штраф у розмірі 17 000 грн було скасовано, а справу про адміністративне правопорушення — закрито.

Нагадаємо, Міністерство оборони України планує автоматизувати видачу повісток військовозобов'язаним, щоб полегшити та пришвидшити цей процес. Відтак повістку генеруватимуть в реєстрі "Оберіг" та підписуватимуть електронним підписом, опісля - передаватимуть "Укрпошті" для доставки.