RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Передавали FPV-дрони для окупантів: СБУ повідомила про підозру трьом колаборантам

Служба безпеки зібрала доказову базу та заочно повідомила про підозру трьом колаборантам з Луганської області, які під виглядом "гуманітарних конвоїв" перевозили FPV-дрони для російських окупантів.

Про це інформує пресцентр СБУ.

Зазначається, що йдеться про керівника окупаційного так званого управління "МНС ЛНР" Євгена Кацавалова та двох "заступників" – Віталія Кучерова та Романа Кочетова. Після їхніх призначень у 2023 році почали виконувати вказівки російських кураторів з логістичного забезпечення угруповань РФ на Донбасі.

Вони організували доставку бойових FPV-дронів з РФ окупантам на фронт.

"Для маскування військових маршрутів колаборанти здійснювали перевезення БпЛА вантажівками під виглядом "гуманітарної допомоги" для цивільного населення фронтових районів", - йдеться у повідомленні.

Також переправляли військам боєприпаси, військову амуніцію, організували виготовлення вибухівок для дронів. Про це часто "звітували" під час виступів в ефірах росЗМІ, де закликали жителів тимчасово окупованих районів підтримувати війну проти України.

Примітно те, що за таку співпрацю російський диктатор Володимир Путін своїм указом присвоїв Кацавалову звання "генерал-лейтенант внутрішньої служби".

"Всім трьом колаборантам про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора)", - додали в СБУ.

Як повідомляв "Апостроф", співробітники СБУ за процесуального керівництва Донецької Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону викрили та затримали на Донеччині агента РФ, що здавав координати бойових позицій ЗСУ під Покровськом.