RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Під Курськом загинув командир української елітної групи ССО

У Курській області загинув командир української елітної групи Сил спеціальних операцій Збройних сил України (ССО ЗСУ) Євген Лемешенко.

Про це повідомив військовослужбовець та представник "Пласту" Юрій Юзич.

Він розповів, що Євген був одним із кращих пластунів-військовиків, був тренером із рукопашного бою та переможцем багатьох змагань від фрі-файту до козацьких єдиноборств.

"На Курщині загинув командир елітної групи ССО 29-річний Євген Лемешенко-"Печеніг". Один із кращих пластунів-військовиків. Мій побратим з куреня Орден Залізної Остроги. З дитинства пройшов чудовий вишкіл у військово-патріотичному клубі "Каскад". Тренер із рукопашного бою та переможець багатьох змагань від фрі-файту до козацьких єдиноборств", - написав він.

Юзич зазначив, що Лемешко пластовий юнацький вишкіл пройшов у 37-му курені ім. Миколи Міхновського. При цьому в останні місяці ще двоє вихованців цього ж куреня - військових - загинули на фронті. Він був учасником багатьох пластових таборів та вишколів, зокрема у Холодному Яру. Інструктор та осавул на одному з найпопулярніших серед юнацтва таборів Пласту: Легіон - військово-патріотичне виховання.

"Пройшов майже всі можливі вишколи пластових виховників юнацтва, включно із міжкрайовим табором Лісова Школа (на фото – йде першим під час таборової мандрівки). Був пластовим виховником юнацтва і станичним Пласту у Фастові (Київщина), тобто керівником місцевого осередку пластового руху. У своєму життєписі Євген написав: "Я склав свою пластову присягу. Я впевнений, що це лише початок, буду змінювати світ на краще, плекати українські традиції та звичаї, зможу допомогти розвинути ПЛАСТ, не зверну з обраного шляху!", - уточнив він.

Відомо, що він з перших днів пішов захищати Україну, не ховаючись за "бронь" вчителя, а долучився до спільноти розвідників. Згодом пройшов складний відбір, став оператором ССО (командиром групи). Один з його вихованців написав, що він "загинув як справжній патріот - захищаючи Батьківщину і свою родину".

"Загинув в прямому бою з ворогом. Вічна пам'ять і шана Герою! Слава Україні! Підтримати родину і маму - Лемешенко Тетяну Степанівну можна через її картку: 4149 4991 4944 9264", - додав військовий.

Нагадаємо, на війні 12 вересня загинув 31-річний парамедик медичного батальйону "Госпітальєри" Віктор Пасічник на псевдо "Ведмедик", який долучився до нього ще у 2014 році.