RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

17 вересня

Всі новини

На війні загинув один з перших "госпітальєрів" на псевдо "Ведмедик"

НА війні 12 вересня загинув 31-річний парамедик медичного батальйону "Госпітальєри" Віктор Пасічник на псевдо "Ведмедик", який долучився до нього ще у 2014 році.

Про це повідомила засновниця і командирка медичного батальйону “Госпітальєри” Яна Зінкевич.

"Це один з перших Госпітальєрів, ще з часу заснування... Він був прикладом мужності, самовідданості та мотивував побратимів і посестер своїм прикладом. Незважаючи на свій досить молодий вік, він вже встиг проявити себе як надійний і вмілий боєць, готовий працювати в найскладніших умовах заради порятунку людських життів. Його праця та енергія надихали кожного, хто працював разом із ним... Він був не просто частиною усієї системи УДА, а справжнім другом, на якого можна було покластися в будь-який момент. Його доброта, співчуття і безмежна відданість своїй справі залишаться в наших серцях назавжди", - написала Зінкевич.

На сторінці 67-ї бригади повідомили, що Пасічник загинув у Донецькій області.

"З першого дня повномасштабної війни він був з нами, в перших рядах йшов в бій. Всі його знали, як мужнього, сильного, безстрашного та сміливого воїна. Але для нас він був енергією та гумором. Той, хто в самі темні часи міг жартувати і підіймати бойовий дух всім. Він був справжньою братською підтримкою, вірним собі та Україні, чесним, сильним, мудрим другом. Він був справжнім! Той, хто ніколи не залишить в біді і завжди прийде на допомогу. Ми тебе любимо, брате. І наша помста буде страшніша за смерть. Ми безжально випалимо кожне кволе вороже тіло, до останнього подиху", - зазначили у бригаді.

Також побратими опублікували відео з бійцем.

Як повідомляв "Апостроф", на війні загинув син головного рабина України Моше Реувена - Матітьягу (Антон) Самборський.