RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Українські бійці зупинили контрнаступ росіян на Курщині

Бійці Збройних сил України зупинили контрнаступ російських військових у Курській області. Частину території регіону надалі контролюють українці.

Про це розповів представник утвореної на Курщині комендатури ЗСУ Олексій Дмитрашковський агенції AFP.

За його словами, російські війська марно робили спроби атакувати з флангів, однак їх було зупинено. У зв'язку з цим ситуація на даному етапі стабілізувалася.

"Ситуація стабілізувалася і сьогодні все під нашим контролем, вони не досягли успіху", - повідомив представник комендатури ЗСУ.

Дмитрашковський зазначив, що на території, що перебуває під контролем Збройних сил, залишається кілька тисяч російських мирних жителів. У деяких населених пунктах - близько 100 осіб.

Як відомо, вже більш ніж місяць Сили оборони проводять операцію у Курській області. Наприкінці серпня повідомлялося, що під контролем українських воїнів перебуває 1,3 тис. квадратних кілометрів. У вересні росіяни почали здійснювати контратаки.

Як повідомляв "Апостроф", українським Силам оборони вдалося зупинити просування російської армії на найгарячішому напрямку на фронті у Донецькій області - Покровському. Завдяки курській операції ЗСУ росіяни були змушені відтягнути частину сил.