RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Крав гроші в родичів загиблих бійців: поліція викрила шахрайську схему

Правоохоронці викрили шахрайську схему з виманювання грошей у родичів загиблих військових у Кіровоградській області.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Як розповіли у поліції, 46-річний житель Кіровоградщини видавав себе за військового чиновника та обманом з погрозами виманював посмертні виплати. Встановлено, що він щомісяця у середньому отримував близько 20% від наданої державної допомоги. Завдяки такій схемі збагатився на 1,1 млн грн.

"Представляючись підполковником Збройних Сил України, змушував вбитих горем рідних віддавати частину посмертних виплат на ЗСУ. Під час телефонної розмови шахрай чинив психологічний тиск на потерпілих, аргументуючи подальші дії з перерахуванням отриманих сімʼєю виплат, необхідністю допомогти війську, яке продовжує битися проти ворога", - повідомили у Нацполіції.

Його затримали під час передачі від матері загиблого бійця 300 тис. грн. В рамках обшуків у нього знайшли підроблене посвідчення на вигадане імʼя підполковника Збройних сил, документи, банківські картки та записи, які свідчать про протиправну діяльність.

Зараз вирішують питання про повідомлення йому підозри за ч. 5 ст. 190 "Шахрайство" ККУ. У разі доведення вини - фігуранту загрожує 5-12 років позбавлення волі.

Раніше ми писали, що шахраї на Харківщині розсилають фейкові листи, прикриваючись іменем голови ОВА.