RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

У Коломиї побили підопічну психоневрологічного інтернату

У Коломиї Івано-Франківської області у жіночому психоневрологічному інтернаті працівниця закладу побила підопічну.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram.

Омбудсман зазначив, що 18 вересня до Представництва в Івано-Франківській області надійшла така інформація.

Там відреагували миттєво - представниця омбудсмана в області спільно з командою негайно виїхали на місце події.

Фахівці перевірили умови перебування підопічних в інтернаті на дотримання прав людини. Представниця поспілкувалася з керівництвом закладу та потерпілою. У жінки дійсно виявили великі синці в області спини та боків. Цей випадок зафіксували, викликали працівників поліції.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом умисного легкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 125 ККУ). Зараз з’ясовують обставини вчинення.

Своєю чергою, адміністрація закладу вжила заходів, відсторонивши від посади працівницю, яка побила підопічну. Там також проводять службове розслідування.

"Наголошу, що ніхто не повинен бути підданий жорстокому поводженню чи покаранню! А якщо, на жаль, подібне трапилося - відразу повинна бути миттєва реакція державних органів, а винні - притягнуті до відповідальності!", - написав омбудсман, додавши фото.

Раніше ми писали, що довкола Одеської обласної психіатричної лікарні №2 розгорівся скандал через незадовільні умови утримання пацієнтів. У зв'язку з цим ситуацію під свій контроль взяв український омбудсмен.