RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Ілоном Маском зацікавилась американська спецслужба

Секретна служба США почала розслідвання через допис Ілона Маска в X, в якому він начебто "пожартував" про можливі замахи на президента Джо Байдена та віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Про це повідомляє Bloomberg.

У неділю, 15 вересня, незабаром після другого замаху на колишнього президента Дональда Трампа, аккаунт у X під назвою DogeDesigner поставив питання: "Чому вони хочуть вбити Дональда Трампа?"

Маск відповів своїм 198 мільйонам підписників: "І ніхто навіть не намагається вбити Байдена/Камалу", додавши смайлик в кінці посту. Пізніше Маск видалив допис після того, як його широко засудили, заявивши, що це був жарт. Але допис побачили десятки мільйонів, включаючи Секретну службу.

Секретна служба підтвердила виданню, що перевіряє, чи становить Маск безпосередню загрозу для американських високопосадовців, зокрема, для Байдена та Гарріс. Загроза президенту або віце-президенту США є злочином, що може призвести до значного штрафу або до п'яти років ув'язнення.

"Агентству відомо про публікацію Ілона Маска в соціальних мережах. Як правило, ми не коментуємо питання, що стосуються розвідувальної роботи з метою захисту. Проте, ми можемо сказати, що Секретна служба розслідує всі загрози, пов’язані з людьми, які під нашим захистом", – сказав речник Секретної служби Нейт Геррінг.

У понеділок Маск спробував пояснити свій твіт і причину, чому він його видалив.

"Ну, один урок, який я засвоїв, — це те, що просто тому, що я щось кажу групі людей і вони сміються, не означає, що це також буде виглядати смішно в дописі на X", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", Трамп похвалив Секретну службу за виконану нею "фантастичну роботу" і вперше розповів про замах на нього в гольф-клубі в Вест-Палм-Біч.