RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Трамп вперше висловився про замах на нього у гольф-клубі

Кандидат у президенти США Дональд Трамп похвалив Секретну службу за виконану нею "фантастичну роботу" і вперше розповів про замах на нього в гольф-клубі в Вест-Палм-Біч.

В інтерв'ю X Spaces він сказав, що під час гри в гольф вони з друзями раптово почули чотири або п'ять пострілів.

"Агент Секретної служби побачив ствол автомата АК-47 і вони почали стріляти в тому напрямку, вони почали стріляти в кущі", - сказав Трамп.

Він зазначив, що підозрюваному так і не вдалося вистрілити. Його заява підтверджує слова правоохоронних органів.

Людиною в кущах був 58-річний Раян Уеслі Рут, який останні роки мешкає на Гаваях.

Трамп також похвалив цивільну особу, яка сфотографувала номерний знак автомобіля підозрюваного і передала фотографію в офіс шерифа, назвавши її "ключом" до його арешту.

Своєю чергою Секретна служба США зізналася, що не проводила попереднього обшуку території гольф-клубу, пише New York Times.

"Це визнання, яке знову поставило в центр пильної уваги відомство, яке і так перебуває під тиском через два місяці після аналогічного епізоду в Пенсільванії", - йдеться в статті.

За словами виконувача обов'язків голови Секретної служби Рональда Роу, Трамп не повинен був їхати 15 вересня в гольф-клуб.

"Роу заявив, що в офіційному розкладі кандидата в президента від республіканців не було поставлено відвідування поля для гольфу. Роу не уточнив, чи мав на увазі, що у агентів Секретної служби не було часу на обшук території поля. За даними ФБР, підозрюваний у замаху безперешкодно перебував поруч із полем для гольфу майже 12 годин до того, як він відкрив стрілянину" , - пише New York Times.

Як повідомляв "Апостроф", підозрюваний у замаху Райан Уеслі Рут пов'язаний з організацією, яка займалася постачанням зброї в Україну та Тайвань. Відповідну інформацію виявили у його телефоні.