RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

23 вересня

Всі новини

Навколо купівлі Управлінням держохорони елітних авто стався скандал

Управління державної охорони України придбало чотири автомобілі Toyota Land Cruiser по 3,93 млн грн за одиницю. Довкола купівлі рекордних за ціною позашляховиків розгорівся новий скандал.

Про це повідомляє видання "Наші Гроші".

Загальна вартість контракту склала 15,73 млн грн. Зауважують, що авто повинно мати підігрів керма та сидінь, звукопоглинаюче скло передніх дверей, іонізацію салону, підігрів лобового скла та інші опції для комфорту водія і пасажирів. Спецобладнання призначене для їзди поперед інших авто — світлодіодні фари у решітку радіатора, потужний гучномовний пристрій з дистанційним світло-керуванням.

"Наші Гроші" порівняли технічні характеристики автомобіля з тим, що продають у салонах та визначили найближчу до тендерної модель - це Toyota Land Cruiser 300 з 3.3 Twin Turbo двигуном ціною близько 3,6 - 3,9 млн грн.

Як зазначають на дилерських сайтах, автомобіль "...спеціально створений для тих автолюбителів, хто не звик задовольнятися посередністю".

"3,93 млн грн за Toyota Land Cruiser – це рекордна ціна за будь-який легковий автомобіль у закупівлях в системі «Прозорро» цього року. Раніше рекорд також належав Управлінню держохорони, воно у серпні замовило три розкішні позашляховики Лексус по 3,27 млн грн у ТОВ «ВіДі Еліт»", - нагадують "Наші Гроші".

Журналіст-розслідувач Юрій Ніколов на Facebook написав про свої спостереження за Управлінням, яке забезпечує охорону топчиновникам:

"На початку літа Зеленський призначив нового начальника УДО. І на призначенні заявив, що у нового керівника «є карт-бланш на зміни»".

Пресслужба президента інформувала:

"Ідеться про підвищення рівня бойової та мобілізаційної готовності особового складу й нові підходи до рекрутингу кадрів для відомства; удосконалення матеріально-технічної та навчальної баз УДО".

В контексті цього Ніколов пише:

"Те що ми побачили в тендерах свідчить про те, що новий керівник почув фразу зеленського про карт-бланш на удосконалення матеріально-технічної бази. За останні місяці саме УДО почало купувати найпафосніші членовози возить охоронюваних осіб. Спочатку лексуси по 3,3 млн грн. А тепер і ленд крузери по 3,9 млн грн".

Як повідомляв раніше "Апостроф", на закупівлі неякісного одягу для військовослужбовців на понад сто мільйонів грн викрили командира однієї з військових частин Дніпропетровської області - йому висунули підозру.