RU  UA  EN

Вівторок, 24 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

24 вересня

Всі новини

У РНБО пояснили, чим саме небезпечний Telegram

Заборона в Україні користуватись месенджером Telegram на службових пристроях деяким категоріям, зокрема, держслужбовцям та військовим, пов'язано із загрозою витоку інформації.

Про це в ефірі телемарафону розповів голова Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.

Він підкреслив, що ніколи не було гарантій, де саме зберігається інформація після вашого листування, навіть якщо ви його стерли.

"Частина серверів телеграма досі знаходиться на території росії, частина серверів попередньо знаходиться в Дубаї. Відповідно, чи контролюють ці сервери, чи мають до них доступ російські спецслужби, чи ні — невідомо. Те, що листування зберігається на зовнішніх серверах, міг помітити будь-хто, хто змінював смартфон і заходив після того у свій акаунт з іншого смартфону", - сказав Коваленко.

Він додав, що у таких випадках підтягуються документи і файли, які ви надсилали іншій людині, якщо ви не почистили переписку з нею.

"Безпосередньо ця інформація зберігається. Використання телеграма як месенджера не для читання новин, а саме для спілкування як месенджера людьми, які працюють на державу, військовослужбовцями становить потенційну небезпеку", — наголосив представник РНБО.

Як повідомляв "Апостроф", засновник Telegram Павло Дуров почне розкривати IP-адреси та номери телефонів частини користувачів "відповідним органам" за порушення правил.