RU  UA  EN

Середа, 25 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

25 вересня

Всі новини

З частини Харківщини та Донеччини примусово евакуюють сотні дітей з родинами

Із низки населених пунктів Харківської та Донецької областей примусово евакуюють сотні дітей з родинами. Причиною є погіршення безпекової ситуації.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зазначається, що відповідне рішення одноголосно підтримали члени Координаційного штабу з питань здійснення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Зокрема, у примусовий спосіб вивезуть 269 дітей з їхніми родинами із 29 населених пунктів Куп’янського району на Харківщині. Для цього розгорнули збірний та приймальний пункти евакуації.

Також примусово евакуюють дітей з родинами з трьох населених пунктів Волноваського району на Донеччині.

У відомстві розповіли, що у більш безпечних регіонах евакуйовані громадяни отримають безкоштовний прихисток, гуманітарну допомогу, психологічну підтримку.

Всі охочі можуть телефонувати на номер гарячої лінії Харківської ОВА: 0 800 339 291. Також всю необхідну інформацію можна дізнатися на гарячій лінії Донецької ОВА з питань евакуації та гуманітарної допомоги: 0 800 408 911. Про бажання евакуюватися можна повідомити на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером 1548. Доступні месенджери WhatsApp/Telegram/Viber з номером: (096) 078-84-33.

Евакуація здійснюється безкоштовно.

Раніше ми писали, що Росія постійно обстрілює Харківську область. Днями завдала ударів по Харкову керованими авіабомбами.