RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Сирський відвідав гарячі точки східного фронту: деталі від Генштабу

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Олександр Сирський прибув до військовослужбовців на гарячі точки Східного фронту.

Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ у Telegram.

Там розповіли, що йдеться про Вугледарський, Курахівський, Покровський напрямки, де українські військові продовжують стримувати наступ російських окупантів.

"Головнокомандувач Збройних Сил України перебуває на найгарячіших ділянках фронту, в бойових бригадах Східного фронту - Вугледарський, Курахівський, Покровський напрямки. Всі працюють напружено, в бойовому режимі. Головна мета - ефективне ураження вогневих засобів, озброєння та живої сили противника", - зазначили у штабі.

За даними Генерального штабу, противник не припиняє спроб просуватися вглиб території України. Сили оборони стримують загарбників.

"За сьогодні кількість ворожих атак зросла до 66. Основні зусилля окупанти і далі прикладають на Покровському напрямку, де провели третину від усіх атак на території України. Окрім того, окупанти активно діють на Лиманському, Курахівському та Времівському напрямках", - повідомили у Генштабі.

На Покровському напрямку росіяни просунулися на південь від Сухого Яру, захопивши шахту на захід від Новогродівки.

Нагадаємо, за даними аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), наступальні зусилля росіян під Вугледаром і Покровськом на Донеччині взаємно підсилюють одне одного та, ймовірно, мають за мету розтягнути українську оборону на ширшому фронті області.