RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

Всі новини

Колишній посібник окупантів на Херсонщині працював в ТЦК на Одещині

Колишній співробітник «Дар’ївської колонії», який працював на ворога під час окупації Херсонщини, після звільнення захопленої території пішов служити в ТЦК в Одеській області.

Про це розповіли в ДБР.

Чоловік під час окупації Херсонської області працював в захопленому закладі на «нову владу» до звільнення частини регіону, а після деокупації вирішив залишитися на підконтрольній Україні території.

Повідомляється, що чоловік був мобілізований та став служити в одному з районних ТЦК Одеської області, де вручав повістки військовозобов’язаним. Колегам чоловік розповідав про свою свідому позицію та заперечував співпрацю з окупантами.

Чоловіку повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Раніше Служба безпеки України виявила та затримала російського агента, котрий шпигував за мобільними групами ППО та штурмовою бригадою «Лють». Фігурант готував координати для нової серії ракетно-дронових ударів по місту.