RU  UA  EN

Вівторок, 1 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

Всі новини

Ситуація на фронті: Зеленський провів тривалу нараду з головкомом ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський провів майже двогодинну нараду з військовим керівництвом щодо важкої ситуації на фронті.

Про це глава держави повідомив у вечірньому відеозверненні.

Він зазначив, що обговорив ситуацію на полі бою з головнокомандувачем Збройних сил Олександром Сирським та начальником Генерального штабу Анатолієм Баргилевичем. Вони доповіли про стан справ на основних напрямках та окреслили подальші можливості українських сил.

"Доповіді щодо кожного з наших фронтових напрямків, наші можливості подальші та конкретні завдання. Дуже непроста ситуація. Найголовніше – тиснути на росію всіма засобами, всіма інструментами, щоб якнайшвидше досягти нашої мети - реального й справедливого миру для України, для всіх наших людей", - повідомив президент.

Також зауважив, що на черговому засіданні Ставки Верховного головнокомандувача йшлося загалом про три ключові питання.

"Перше - комплектування бригад. Друге - зброя й техніка для наших воїнів, закупівля та постачання. Ще сьогодні окремо обговорили з міністром оборони України Умєровим виконання контрактів і те, як працюють інституції в системі Міністерства оборони", - додав Зеленський.

За даними аналітиків DeepState, росіяни продовжують наступальні дії у Донецькій області. Вони просунулися одразу на кількох напрямках. Зокрема, на Покровському напрямку - біля Новогродівки у бік Селидового.

На Вугледарському напрямку біля Водяного, а також захопили частину Вугледара. Місто не перебуває в оточенні. Оборону тримають військові 72-ї ОМБр.

Також росіяни просунулися в Торецьку, де змогли прорватися в місто і рухаються в напрямку центру.

Нагадаємо, днями головнокомандувач Збройних сил України генерал Олександр Сирський особисто відвідав гарячі точки Східного фронту.