RU  UA  EN

Вівторок, 1 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

1 жовтня

Всі новини

Виробник танків Leopard та САУ Caesar: у Києві оборонний концерн відкрив філію

У французько-німецькому конгломераті KNDS оголосили про створення підприємства у столиці України.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному порталі компанії.

Мова йде про дочірнє підприємство під назвою KNDS Ukraine LLC, покликане підтримувати співпрацю між українськими держструктурами, оборонною промисловістю та французько-німецьким концерном.

Там розраховують, що відкриття філії в Україні дозволить більш ефективно здійснювати техобслуговування, ремонт та капремонт наданої техніки українській армії. Серед такої техніки - танки Leopard 1 та Leopard 2, САУ Caesar, PzH 2000, броньовані машини AMX 10RC.

Як наголошується у повідомленні, KNDS та промисловість України почнуть виробляти 155-мм артснаряди та запчастини до них.

Вперше про появу компанії в Україні заговорили у червні 2024 року в рамках візиту українського президента Володимира Зеленського у Францію. Тоді зазначалося, що "дочка" KNDS буде виробляти техніку та боєприпаси на території України.

KNDS є одним з найбільших виробників зброї в Європі, заснований німецькою KMW та французькою Nexter. Займається виробництвом бойових танків, броньованих машин, артилерійських установок, боєприпасів.

Нагадаємо, раніше голова Міноборони Рустем Умєров обговорив з британським міністром оборони Джоном Гілі посилення співпраці в оборонно-промисловому комплексі. Також назвав умову для появи довгострокових спільних проєктів у сфері оборони.