RU  UA  EN

Вівторок, 1 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

1 жовтня

Всі новини

Вимагав 1,8 тис. доларів: на хабарі затримали працівника медуніверситету Києва

Правоохоронці у Києві затримали на хабарі радника керівника одного з медичних університетів. Чоловік за "окрему плату" фіктивно зараховував на навчання іноземних громадян.

Про це повідомили у столичній поліції.

Зазначається, що завдяки його протиправним діям "студенти" отримували законні підстави перебувати в Україні чотири-пять років. Коштувала послуга 1,8 тис. доларів з однієї людини.

"Радник керівника одного зі столичних медичних університетів за 1800 доларів допомагав мігрантам з різних країн фіктивно ставати студентами одного з міжнародних університетів Києва та отримати візу й студентську посвідку", - повідомили правоохоронці.

Під час отримання 33 тис. гривень хабаря правопорушника затримали у робочому кабінеті.

У поліції розповіли, що працівнику повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368-3 "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою юридичної особи приватного права неправомірної вигоди для себе чи третьої особи, поєднані з вимаганням неправомірної вигоди". У разі доведення вини - загрожує до семи років ув’язнення.

Незаконну схему з легалізації іноземних громадян в Україні викрили працівники міграційної поліції та слідчі місцевої поліції спільно зі співробітниками Держприкордонної служби.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ затримали топменеджера НАЕК "Енергоатом" за підозрою у вимаганні 100 тис. грн хабаря за "схеми" з поставками палива.