RU  UA  EN

Середа, 2 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.25
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

2 жовтня

Всі новини

Коригувала удари по Харкову: СБУ затримала викладачку вишу

Служба безпеки повідомила про затримання чергової інформаторки російських спецслужб та коригувальниці ударів по Харкову. Цього разу йдеться про викладачку одного з тамтешніх університетів.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Встановлено, що ФСБ РФ залучила жінку до співпраці влітку цього року дистанційно.

За вказівкою російських кураторів вона розвідувала локації українських військ, розташування укріпрайонів та опорних пунктів на Харківщині. Особливу увагу звертала на точки найбільшого зосередження військових та важкого озброєння. Стежила за маршрутами руху військових колон у напрямку фронту.

Отриману інформацію передавала російському куратору через анонімний чат. Зокрема, повідомляла про координати військових об’єктів на онлайн-картах, додаючи текстовий опис.

СБУ під час обшуку вилучила мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь противника.

Їй повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 ККУ "Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ".

У разі доведення вини - загрожує до восьми років позбавлення волі.

Раніше ми також писали, як співробітники Служби безпеки затримали влітку 2024 року інформаторку, яка "зливала" ворогу дані про локації українських блокпостів біля Харкова.