RU  UA  EN

Четвер, 3 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

3 жовтня

Всі новини

Компанія-виробник дронів розповіла, як ТЦК "викрали" їхнього головного інженера

Українська компанія Ptashka Drones, що відповідає за виробництво FPV-дронів "Пташка-10", повідомила, що представники ТЦК та СП мобілізували їхнього головного інженера.

Про це вони написали у своєму Telegram-каналі.

"ТЦК викрали нашого головного інженера по розробці систем протидії БпЛА прямо вулицею дорогою до роботи. До критичності та бронювання залишилось менше тижня", - зауважують в повідомленні.

Представники компанії вказують, що інженер був офіційно працевлаштований та мав всі необхідні довідки: "...маємо довідки про цивільно-правові зобовʼязання перед військовими частинами, незавершені контракти на поставку ударних дронів".

Попри те, що вони надали та показали всі необхідні документи, Голосіївський ТЦК вирішив наступне:

"Показали всі документи, пояснили ситуацію. Але Голосіївський ТЦК м.Київ вирішив, що вже завтра на учебці цей «стрілець» буде кориснішим".

В компанії зазначають: "Ми показали всі документи та підтвердили його відношення до нашої компанії. Не допомогло… Зупинили на вулиці по дорозі на роботу. Випадково".

Раніше "Апостроф" писав, що для того, щоб зупинити спробу невідомих осіб потрапити на військовий об'єкт, що знаходиться під охороною, співробітникам Київського ТЦК в межах службових повноважень довелося застосувати фізичний вплив. За даним фактом призначено службове розслідування.