RU  UA  EN

Четвер, 3 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

3 жовтня

Всі новини

Незаконне збагачення на 11 млн грн: нардеп Клочко піде під суд

Народний депутат Верховної ради України від "Слуги народу" IX скликання постане перед судом за звинуваченням у незаконному збагаченні на 11 млн гривень.

Про це повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро.

Як зазначається, матеріали кримінальної справи, в рамках якої політику оголосили підозру за ст. 368-5 ККУ "Незаконне збагачення, вчинене в особливо великому розмірі", передали до суду.

НАБУ не називає прізвище народного обранця, проте з відкритих джерел відомо, що йдеться про Андрія Клочка.

За версією слідства, у 2020-2021 роках фігурант отримав у власність активи сукупно на 25 млн гривень, тоді як його офіційний дохід та обсяг заощаджень дружини за цей час не перевищували 14 млн гривень.

Він придбав три земельні ділянки під Києвом, п'ять столичних квартир, два нежитлові приміщення, а також авто Tesla й Mersedes-Benz.

Таким чином, 11 млн гривень становила різниця між вартістю купленого майна та наявними коштами.

"Аби приховати наявність цього майна, нардеп оформив його переважну частину на близьких родичів, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі", - йдеться у повідомленні НАБУ

Викрили злочин після розголосу в результаті журналістських розслідувань, зокрема Bihus.Info.

Як повідомляв "Апостроф", раніше правоохоронці викрили нові епізоди розкрадання бюджетних грошей на закупівлях обладнання для бойових літаків Збройних сил України.