RU  UA  EN

Четвер, 3 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

3 жовтня

Всі новини

Російський опозиціонер Кара-Мурза вирішив "звільняти" Європу і отримав гнівну відповідь

Російський опозиціонер та колишній політв'язень Володимир Кара-Мурза вважає, що Європа буде по-справжньому вільною тільки з демократичною Росією.

Про це він написав у соцмережі Х.

На його заяву відреагувала у Facebook прихильниця України, письменниця та художниця Катерина Марголіс.

"Ну ось, хор.ру вже і Європу вирішили "звільняти"... Нічого не нагадує? Ніколи не було і знову. Як же інакше без "демократичної прекрасної Росії майбутнього Європа стане "вільною, мирною та єдиною"? Месіанство по будь-який бік ґрат до добра не доводить, а до зла дуже швидко. Денацифікація? Деімперіалізація? Покаяння? Ні, не чули.

Володимир Кара-Мурза, Ви ж начебто християнин ні? Чи Ви тепер є адептом беатифікації російської в'язниці?.. Ви були такі ефективні на Заході (санкції, закон Магницького, і Ваші зв'язки з європейськими та американськими політиками), але чи не час відмовитися від своєї егоїстичної русоцентричності і зрозуміти, що ваша Russia і вивезена з Гулагу багатовікова не лише достоєвщина, а й манілівщина з "відлигами" та "перебудовами", та іншими короткими прошарками між новими та новими агресіями Росії дорого обходилася і обходиться усьому світу?", - пише Марголіс

Нагадаємо, росіяни Андрій Пивоваров та Володимир Кара-Мурза після звільнення в результаті обміну між країнами Заходу та РФ закликали до послаблення антиросійських санкцій.