RU  UA  EN

Пʼятниця, 4 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.00
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

4 жовтня

3 жовтня

Всі новини

Як діє тривога і чим вона небезпечна для людини і суспільства – видатний психіатр пояснив механізм

Тривога змушує перебувати людину в стані напруження, що забирає в неї енергію, і в результаті людина намагається перекласти відповідальність за своє життя і думки на когось недосяжного, і стає схильна підтримувати авторитарний суспільно-політичний устрій.

Про це сказав директор Навчально-наукового інституту психічного здоров'я Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця Олег Чабан на шоу Емми Антонюк "Це ніхто не буде дивитися".

Зокрема, він докладно розкрив, як саме впливає тривога на організм людини.

"Сама по собі думка – вона енергетична. Хочете худіти – будьте постійно в тривозі, все. Ніяких дієт, мізки зжеруть всю вашу масу тіла. Мозок збурений, відчуває, що попереду щось погане, а інформації немає. "Я прочитаю 10 Telegram-каналів" і це приведе до збурення почуттів. І спалюється надмірна кількість енергії", - пояснив вчений.

Він розкрив, які наслідки у такого напруження людини, якщо це триває достатньо довго – йдеться про фактичну передачу відповідальності за себе у чиїсь руки, бажано такої інстанції, яка має максимум повноважень і влади на щось впливати.

"Якщо думка енергетична, то людина що хоче? Економити енергію: "Я не буду про це думати, пішло воно все"… А якщо я не хочу думати, то повинен вирішити хто за мене буде думати. Хтось, кого я виберу. Вибрав, але вони живуть своїм життям. Але тепер я вірю царю, Богу, вождю", - зазначив Олег Чабан.

Раніше психіатр пояснив, чим тривожний стан відрізняється від тривожного розладу, і як допомогти собі, якщо відчуваєте тривогу.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: