RU  UA  EN

Пʼятниця, 4 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.00
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

4 жовтня

Всі новини

Наступ росіян на Покровськ: розвідка Естонії зробила прогноз

Розвідувальний центр Сил оборони Естонії прогнозує, що є загроза захоплення російськими окупаційними військами Покровська Донецької області до кінця року.

Про це повідомив заступник командувача розвідки підполковник Янек Кессельманн, інформує ERR.

Він зазначив, що росіяни нарощують темпи наступу, тому є загроза, що українським військам доведеться залишити це місто вже за кілька місяців.

За словами Кессельманна, у напрямку Покровська лише за останній тиждень росіяни просунулися на один-два кілометри. Тоді як до його околиць залишається близько пяти-семи кілометрів.

"Це свідчить про те, що якщо така інтенсивність збережеться, то цілком імовірно, що до кінця цього року ЗСУ будуть змушені відступити з Покровська та зайняти позиції трохи глибше", - зауважив представник розвідки.

Середня кількість обстрілів на всій лінії фронту за останні сім днів становить 167 обстрілів на добу. І майже 50 відсотків цих обстрілів спрямовані противником у напрямку Донецька. Тактична ініціатива все ще в руках сил Російської Федерації, повідомив він.

Щодо ключової події цього тижня зі взяття російськими окупантами Вугледару, то українським бійцям довелося відступити та зайняти оборонні позиції за сім-вісім кілометрів на північ.

"Після відходу ЗСУ з Вугледара РФ взяла місто під свій контроль. За нашою оцінкою, ЗСУ зайняли нові оборонні позиції приблизно за 7−8 кілометрів на північ. А оскільки Україна була змушена відійти від міста, ми, ймовірно, побачимо консолідацію дій ворога на цьому напрямку", - повідомив він.

Кессельманн прогнозує, що з огляду на все, найближчим часом очікується просування окупаційних військ РФ на цьому напрямку.

Говорячи про Курську область, зазначив, що очевидно, що Росія зосереджує там підрозділи і є ймовірність того, що протягом жовтня російські війська можуть спробувати почати контрнаступ у напрямку Курська.

Нагадаємо, раніше у The Washington Post пояснили збільшення темпів захоплення росіянами території на Донбасі більш удосконаленою тактикою та переважаючою вогневою потужністю.