RU  UA  EN

Пʼятниця, 4 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.00
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

4 жовтня

Всі новини

Зеленський зустрівся з бійцями, які воюють у Курській області

У п'ятницю, 4 жовтня, український президент Володимир Зеленський у прикордонній Сумській області зустрівся з військовослужбовцями, які воюють на території Курської області РФ.

Про це він розповів у своєму відеозверненні.

Глава держави зазначив, що там зібрав засідання Ставки верховного головнокомандувача та відвідав бійців, залучених до операції на російській території.

Йдеться про військових 82 бригади. Захисники отримали державні нагороди.

"Пишаюся хоробрістю всіх наших хлопців, наших воїнів! І дуже важливо розуміти, що Курська операція – реально стратегічна річ, яка надає мотивації партнерам, додає мотивації бути з Україною, бути більш рішучими та тиснути на Росію", – повідомив Зеленський.

Також президент розповів, що під час засідання Ставки у Сумській області головним питанням був захист інфраструктури, енергетики – робота Протиповітряної оборони. Він заслухав доповідь представників Повітряних сил, командування "Схід", голови СБУ, головкому ЗСУ, зокрема щодо Донецького напрямку, Харківщини та Курщини. Виступив із доповіддю і міністр енергетики.

За словами глави держави, влада та військові мають рішення для підтримки регіон. Окремо перед зимовим періодом відбудуться наради з енергетики Сумщини, а також інших прикордонних регіонів.

Нагадаємо, раніше у Forbes дізнались, що українські сили для операції в Курській області перекинули найкращі шведські та німецькі танки, що може свідчити про особливу важливість Курського напрямку для українського командування.