RU  UA  EN

Четвер, 3 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

3 жовтня

Всі новини

У Forbes дізнались про перекидання ЗСУ на Курський напрямок найкращих танків

Українські сили для операції в Курській області перекинули найкращі шведські та німецькі танки, що може свідчити про особливу важливість Курського напрямку для українського командування.

Про це пише Forbes.

В матеріалі називають прорив кордону та операцію в Курській області "ризикованим кроком". Аналітик Forbes Девід Акс додає, що 21 механізована бригада і 225 штурмовий батальйон, які здійснювали другий наступ на Курщині, були помічені на бойових машинах CV90 шведського виробництва і танках шведського або німецького виробництва - Strv 122 або Leopard 2A6. "Це одні з найкращих машин в українському арсеналі", - пишуть в Forbes.

При цьому, зазначає аналітик, є свідчення того, що принаймні один танк було втрачено: "Є деякі свідчення того, що 21-ша механізована бригада вже втратила принаймні один танк під Курськом".

В контексті цього в матеріали зауважують, як факт застосування "останніх добре оснащених підрозділів" свідчить про важливість операції на Курщині:

"Те, що українське командування готове ризикувати Strv 122 і Leopard 2A6 в Курську, свідчить про важливість, яку вони надають українському вторгненню в область".

Разом з цим "Апостроф" писав, як у Bild дізналися, що російська окупаційна армія готувалась до великого наступу у Курській області, проте плани зірвались. Журналісти зазначають, що у серпні російський диктатор Володимир Путін розпорядився до 1 жовтня повернути контроль над втраченими територіями Курщини, проте виконати поставлене завдання командирам росармії не вдалось.