RU  UA  EN

Понеділок, 14 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.60
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

14 жовтня

13 жовтня

12 жовтня

Всі новини

Корегували ракетні удари по Україні онлайн: СБУ затримала двох агентів РФ

Співробітникам Служби безпеки України вдалося викрити та затримати двох російських агентів, котрі коригували удари по Полтавській та Сумській областях.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Фігуранти встановлювали приховані відеокамери поблизу «потрібних об’єктів», що дозволяло ворогу в онлайн-режимі стежити за наслідками «прильотів», а також коригувати повторні чи планувати нові атаки.

Основними цілями противника були військові аеродроми ЗСУ, теплові електростанції та енергогенеруючі підприємства.

"За матеріалами справи, спочатку агенти знаходили «потрібні» об’єкти, а потім встановлювали і замасковували навпроти них мобільні телефони, що здійснювали онлайн-трансляцію. Для безперебійної роботи гаджетів протягом тривалого часу до них під’єднували зовнішні акумулятори", - пояснюють в СБУ.

Контррозвідка СБУ поетапно задокументувала підривну діяльність агентів і затримала їх «на гарячому» - фігуранти встановлювали шпигунський пристрій поблизу військового об’єкта.

Агенти РФ шукали швидких заробітків на Телеграм-каналах, проте "... замість обіцяних коштів з рф затримані отримали від слідчих Служби безпеки підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)".

Наразі зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше "Апостроф" писав, що за матеріалами Служби безпеки України до довічного ув'язнення з конфіскацією майна засудили агента росіян, який допомагав ворогу захопити Бахмут.