RU  UA  EN

Вівторок, 15 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.60
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

14 жовтня

Всі новини

Хвиля масових псевдомінувань в Україні: ЗМІ знайшли зв'язок з підпалами авто ЗСУ

Хвиля масових повідомлень про мінування українських держустанов та дипломатичних представництв виявилася пов'язаною із Telegram-каналом, який закликає українців за гроші підпалювати авто ЗСУ.

Про це пишуть журналісти "Радіо Свобода".

Як зазначається, в е-мейлах із повідомленнями про мінування містяться погрози на адресу журналістів, які випустили розслідування, як спецслужби РФ за гроші замовляють підпали авто військових.

"Листи підписані представником "терористичної групи", за назвою однойменного телеграм-каналу антиукраїнського спрямування", - йдеться у повідомленні.

Журналісти встановили, що ймовірним відправником листів є мешканець Криму. Представники того ж Telegram-каналу розіслали листи "у різні держоргани України" з пропозицією "розправи за винагороду" над чиновниками.

14 жовтня близько шістдесяти закордонних дипустанов отримали анонімні листи про замінування будівель, число продовжує зростати. Аналогічні листи отримали також структурні підрозділи зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ доручили посилити заходи безпеки в усіх дипломатичних установах України після масових повідомлень про замінування.

Раніше в прокуратурі повідомляли, що в Україні з початку року спалили понад дві сотні авто військових та волонтерів. Організаторами підпалів є російські спецслужби, які вербують виконавців у Telegram.