RU  UA  EN

Вівторок, 15 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.60
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

15 жовтня

Всі новини

Вивезуть усіх мирних: у Куп’янську на Харківщині оголосили евакуацію

Влада Харківської області оголосила примусову евакуацію всіх мирних жителів міста Куп’янськ та чотирьох прилеглих громад.

Про це повідомив керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що Рада оборони ухвалила рішення про примусове вивезення людей з низки громад Куп’янського напрямку. Це пов’язано з погіршенням військової ситуації та нездатності забезпечити там проведення опалювального сезону, доступ до електроенергії та гуманітарної допомоги

"Тому що ворог обстрілює критичну інфраструктуру, і відновлення наразі неможливе", - наголосив очільник Харківської ОВА.

Щодо інших громад, то йдеться про Кіндрашівську, Курилівську та Петропавлівську. Також вивезуть родини з дітьми із Борівської громади (250 сімей)

Евакуаційні заходи будуть посилюватися, оскільки громадяни неохоче виїжджають. Тому переправи через річку Оскіл працюватимуть виключно в один бік - на евакуацію.

"На лівому березі Осколу в Куп’янському районі залишаються близько 4 тисяч жителів, від деяких населених пунктів до лінії фронту – лише близько 4 кілометрів", - додав керівник.

Як повідомляв "Апостроф", росіяни щодня атакують Куп’янськ і там гинуть мирні люди. Раніше з низки інших населених пунктів Харківської та примусово евакуювали сотні дітей з родинами через погіршення безпекової ситуації.