RU  UA  EN

Четвер, 17 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.50
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

17 жовтня

Всі новини

Незаконне збагачення на 20 млн: депутатці від "Слуги народу" Кормишкіній оголосили підозру

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру народній депутатці зі "Слуги народу" Ірині Кормишкіній у незаконному збагаченні на близько 20 млн гривень.

Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура у соцмережі Facebook.

За даними слідства, жінка протягом 2021-2022 років отримала у власність активи на вищевказану суму. За ці гроші придбала будинок в Одеській області. Там народна обраниця зараз проживає.

Її офіційний дохід у цей час та заощадження не перевищували 2,7 млн гривень, їх було використано на інші цілі.

Підозру повідомили за заявою Центру протидії корупції, подану кілька років тому.

"Два роки тому ЦПК звернувся із заявою до генпрокурора Андрія Костіна і повідомив, що Аллахвердієва отримала в подарунок майже 20 млн грн та швейцарський годинник за 310 тисяч грн, інкрустований 11 білими діамантами", - повідомили у ЦПК.

Дарувальником виступив її батько, однак з відкритих даних випливало, що його офіційні доходи не дозволяли робити такі подарунки.

Кормишкіній повідомили про підозру у незаконному збагаченні за статтею 368-5 Кримінального кодексу. У разі доведення вини - їй загрожує до десяти років ув'язнення з втратою права обіймати певні посади чи вести певну діяльність на термін до трьох років.

У правоохоронних органах не розголошують імені підозрюваної, однак ЗМІ пишуть, посилаючись на джерела, що йдеться саме про Ірину Кормишкіну (у дівоцтві Аллахвердієва).

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали про увагу до декларації Аллахвердієвої, яка задекларувала 5 млн грн. Експерти заявляли, що з нею "відверто недолугим способом хтось зводить особисті рахунки".