RU  UA  EN

Середа, 23 жовтня
  • НБУ:USD 40.95
  • НБУ:EUR 44.30
НБУ:USD  40.95
Суспільство

Новини

23 жовтня

Всі новини

"Ворог атакував 81 ударним БПЛА": у ЗСУ розкрили подробиці нічної повітряної атаки

В ніч на 23 жовтня Росія атакувала Україну ударними "шахедами" та безпілотниками невстановленого типу. Силам ППО за ніч вдалося ліквідувати 57 ворожих БпЛА.

Про це пишуть в Повітряних силах ЗС України.

Противник із вечора 22 жовтня (22:00) запустив по Україні 81 ударним БпЛА типу «Shahed» та безпілотниками невстановленого типу із напрямків Приморсько-Ахтарськ, Курськ – рф. Також противник атакував Одещину керованою авіаційною ракетою Х-31П із акваторії Чорного моря.

Повітряний напад відбивала авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Станом на 9.00 в ПС ЗСУ підтвердили збиття 57 ворожих БпЛА в Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Сумській, Черкаській, Хмельницькій, Тернопільській, Кіровоградській, Київській, Полтавській, Чернігівській та Харківській областях.

Ще 15 російських безпілотників на цей час локаційно втрачено. Вранці в повітряному просторі України перебуває ще до 9-ти ворожих БпЛА.

"Апостроф" також повідомляв оперативну ситуацію на Куп'янському напрямку. Там війська противника отримали наказ вийти до річки Оскіл і "не рахуватися із втратами".