RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Бої під Зайцеве: журналіст роз'яснив ситуацію

Український журналіст Богдан Мірошников спростував поширену раніше в мережі інформацію про те, що сили АТО втратили територію в районі населеного пункту Зайцеве Донецької області.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Вже вкотре "зливають" територію України? Сьогодні на порядку денному у зрадофілів - "сєпари зайняли 1 км нашої території у Зайцеве та окопалися там". Так ось. Нічого подібного не було. Лише звичайний обстріл наших позицій, як і всі останні місяці. Місцевими жителями підтверджується", - повідомив журналіст.

Він також зазначив, що саме селище Зайцеве "ми практично не контролюємо з 2014 року".

"А ось на захід від Зайцеве є селище Жованка, яке ще до війни входило до складу Зайцеве, і ми Жованку контролюємо. І будемо контролювати. І будемо просуватися в цьому районі далі на схід і південний схід. У нас за останній тиждень більше десятка загиблих. Це дуже сумно. Активізація бойових дій - це відповідь Кремля на продовження санкцій. Найближчим часом буде багато вкидань і ниття. Особливо з приводу "відповіді не дають" і Маріуполь/Широкіно/Авдіївку злили. Дорогі мої! Ніхто нічого зливати не збирається. Але на фронті щодня важко. Це війна. І потрібно розуміти, що, підтримуючи вкидання (тим самим підвищуючи їм значимість у медіа), ви підставляєте бійців, які стоять на першій лінії", - підкреслив Мірошников.

Як повідомляв "Апостроф", у ніч на 28 травня на Донбасі загинули п'ятеро українських військових.