RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Бої на Донбасі: волонтери повідомили про жертви

Волонтери Ілля Лисенко і Тетяна Чудновець розповіли про велику кількість убитих і поранених українських військовослужбовців в ході боїв на окупованому Донбасі минулої ночі.

"Це була украй складна ніч! Мабуть ця ніч була найскладнішою в цьому році. Авдіївка. Майорск. Півтора десятка поранених тільки на наших бортах і катастрофічна нестача машин. В Авдіївку були перекинуті додатково 2 екіпажу із Карлівки і коли всі машини йшли в госпіталю надходили нові ввідні", - написав на своїй сторінці в Facebook Лисенко.

За його словами, минулої ночі волонтерам-медикам надійшли 7 легкораненных бійців, три з пораненнями середньої тяжкості і один убитий.

"Цієї ночі. Шахта "Бутівка". Вісім поранених і четверо загиблих правосеків. "Семінаристи" або "воловики", як їх часто називають. Окрема тактична група ім. Всеволода Воловика в складі БТгр ДУК ПС. Їх там не було", але вони тримали позиції нарівні з ВСУ. Ось тільки для держави, для рідної України, за яку вони поклали свої голови, вони ніхто і звати їх ніяк", - повідомляє на своїй сторінці у соцмережі волонтер Тетяна Чудновець.

"Дуже шкода, просто до крику боляче. з світом, воїни. Шахта "Бутівка" обвалилася після артобстрілу 152-го калібру. Всю ніч накривали не по-дитячому. Досі розгрібають завали. Скільки в результаті є ще загиблих і поранених — поки точно невідомо. Знову і знову неоголошена російсько-українська війна збирає криваві жертви", - додає вона.

Як повідомляв "Апостроф", на Донбасі, в ніч на суботу, 11 червня, на протитанкової міні підірвався автомобіль з военослужбовцями батальйону "Айдар"