RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Під Києвом підірвався чоловік: опубліковані фото і відео

У місті Буча чоловік отримав важкі травми внаслідок вибуху снарядів часів Другої світової війни.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Київській області.

Інцидент трапився 19 червня. Лікар одного з медичних закладів заявив у поліцію про те, що знайшов чоловіка з важкими травмами кісток та проникаючим пораненням грудної клітини.

отерпілий займався "чорною" археологією та збирав небезпечні знахідки з усієї України у себе вдома. Під час санкціонованого обшуку правоохоронці за місцем проживання чоловіка у місті Буча Київської області знайшли вибухові пристрої часів Другої світової війни. Поліцейські разом з вибухотехнічною службою ДСНС вилучили та знешкодили понад 200 одиниць вибухонебезпечної зброї, зокрема кілька снарядів 323-го калібру, 3 протитанкові міни, авіабомбу та понад 60 набоїв калібру 7-62. Також правоохоронці вилучили металошукач та прилад нічного бачення", - розповіли в поліції.

Зазначається, що чоловік займався пошуком снарядів близько двох років. Він проживав у приватному будинку на три сім'ї та проводив на подвір'ї небезпечні роботи з вибухівкою, що постійно загрожувало життю сусідів.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтями "незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" та "недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів".

Як повідомляв "Апостроф", приватний підприємець, мешканець міста Кременчук, звернувся в поліцію із заявою про вибух гранати у дворі свого домоволодіння.