RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

РосЗМІ знайшли вбивцю оперного співака на Донбасі: опубліковано відео

Російський пропагандистський телеканал опублікував інтерв'ю зі снайпером бойовиків, який вбив у бою під Дебальцеве Донецької області українського добровольця від "Правого сектора" (позивний "Міф"), відомого оперного співака Василя Сліпака.

На сайті телеканалу розповіли, що бійця АТО застрелив снайпер з позивним Морячок.

За словами бойовика, українські військові атакували і обстрілювали з артилерії їх позиції всю ніч. Ближче до світанку вогонь посилився, ущільнився, сили АТО почали просуватися до їх позицій, використовуючи гранатомети і кулемети.

"Я перебував у "секреті" недалеко від нашого блокпоста, який займає мій взвод. Мої товариші були притиснуті кулеметним вогнем, не могли підняти голови, я прийняв рішення знищити кулеметний розрахунок", — розповів "Морячок", зазначивши, що бачив у приціл тільки людські фігури.

"По характерному вогню, спалахах, по трасерах визначив місце розташування кулеметника і відкрив вогонь на ураження", — пояснив бойовик.

"Морячок" додав, що не знав убитого ним кулеметника і тільки після по новинах з'ясувалося, що той був відомим оперним співаком.

Як повідомляв "Апостроф", український журналіст Юрій Бутусов розповів подробиці про бій під Дебальцеве, в якому загинув Василь Сліпак.