RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Заворушення в Торецьку: журналістка вказала на велику помилку влади

У зв'язку з нічними заворушеннями в Торецьку Донецької області журналістка Ольга Решетилова пояснила, який великий прорахунок допустила українська влада.

Про це Решетилова написала у своєму Facebook.

"Минулого літа місцеві двічі блокували базу 17 батальйону і "Миротворця" в профілакторії "Веселка". Кожен раз після обстрілу мирних кварталів з Горлівки виявлялися порушники настроїв торецької (тоді ще дзержинської) вати. Пам'ятаю, навіть приїжджав один хоробрий полковник зі штабу АТО, який звинуватив наших військових в тому, що вони не вміють знаходити спільну мову з місцевим населенням", - згадує журналістка.

"Але патрулювання міста, яке організували "Миротворці" і 17 бат, швидко попускало любителів "російського миру". Хоча це патрулювання, під час якого не раз було виявлено сепарів в нашому тилу, дуже не подобалося місцевим мєнтам. Вони постійно провокували патрулі на конфлікт. Під час одного з таких випадків і сталася сумнозвісна історія Роми Ілітчука біля гадючника "Бродвей", коли, відбиваючи у п'яного натовпу двох айдарівців, Рома був змушений застосувати ПМ, а потім військова прокуратура Донецького гарнізону звинуватила його в замаху на умисне вбивство", - продовжує вона.

"Це я до того, що сподіватися на місцеву поліцію не доводиться. І, як на мене, великою помилкою було виведення підрозділів МВС з населених пунктів між першою і другою лініями оборони. З таких, як Торецьк, Авдіївка, Попасне, Щастя... Тому що, як би там не було, "Мироворець", "Січ", "Золоті ворота" і навіть "Київ-2" не лише забезпечували там громадський порядок, але і прикривали спини ВСУ", - резюмує Решетилова.

Як повідомляв "Апостроф", у користувачів соціальних мереж викликала хвилю обурення спроба блокування в Торецьку української військової техніки.

У мережі з'явилися фотографії людей, які очолювали в Торецьку Донецької області натовп, котрий намагався блокувати переміщення по місту українських військових.