RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Стало відомо про загрозу для життя ватажка ЛНР

Стало відомо, що протистояння між ватажком самопроголошеної ЛНР Ігорем Плотницьким і так званим "міністром МДБ" Леонідом Пасічником досягло свого апогею.

Про це в соцмережі Facebook написав голова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

"До липня 2016 року основним публічним показником протистояння сторін конфлікту були арешти та усунення з посад "міністрів" за звинуваченнями у корупційних діях або профнепридатності.

Наразі так званим МДБ ЛНР розглядається виключно силовий варіант вирішення проблеми, а саме: фізична ліквідація лідера протиборчої сторони", - написав Снєгірьов.

При цьому він зазначив, що, за інформацією місцевих джерел, російськими кураторами віддано наказ про посилення режиму охорони та збільшення кількості охоронців Плотницького.

"Особисту охорону лідера самопроголошеної "ЛНР" Плотницького здійснюють бійці російського загону спеціального призначення "Заслон" Служби зовнішньої розвідки РФ. Бійцям "Заслону", які охороняють Плотницького, заборонено спілкування з місцевими "правоохоронцями", кістяк яких складається з колишніх співробітників МВС та СБУ, з кількості тих, хто перейшов на бік бойовиків", - повідомив Снєгірьов.

За його словами, загострення протистояння між Плотницьким та Пасічником пов'язане з перерозподілом фінансових потоків і каналів контрабандного постачання палива з території РФ.

Снєгірьов нагадав, що 28 березня Плотницький дав доручення припинити постачання контрабандного палива до "республіки". Ця нарада стала офіційним приводом конфліктної ситуації з Пасічником.

"Примітно, що у разі фізичної ліквідації Плотницького відповідальність за проведену операцію планується перекласти на дії української ДРГ або проукраїнського підпілля", - зазначив Снєгірьов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналіст з Донбасу Максим Тарасов розповів, як ворогують між собою ватажки бойовиків ДНР і ЛНР Олександр Захарченко та Ігор Плотницький.