RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Великі втрати сил АТО на Донбасі: у мережі з'явилося фото загиблого офіцера ЗСУ

В мережі опублікували фотографію старшого лейтенанта Володимира Циріка з позивним "Оса", який загинув вчора в зоні АТО в результаті вибуху замаскованої протитанкової міни.

Фотографія опублікована на сторінці 93-ї окремої механізованої бригади (ОМБр) ВСУ в Facebook.

"Вчора при патрулюванні місцевості з боку нейтральної території група військовослужбовців 93-ї ОМБр була обстріляна ворожими силами противника, після чого зав'язався бій, в результаті якого було поранено 3-х бійців. На евакуацію постраждалих була відправлена БМП, яка підірвалася на замаскованій противником протитанковій міни. У результаті організованої незаконними збройними формуваннями провокації при близькому вогневому контакті загинув один з найбільш перспективних і талановитих офіцерів бригади – командир 9-ї механізованої роти старший лейтенант Володимир Цирік, добре відомий за позивним "Оса", - повідомляють у бригаді і публікують фото загиблого.

"Поранення отримав командир 7-ї механізованої роти старший лейтенант Олександр Сак, позивний "Стафф", а також ще два бійця. У БМП-2, яка йшла на допомогу для евакуації поранених, загинув механік-водій і ще один боєць був поранений. Володимир Цирік, як і Олександр Сак, в минулому році закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Достроковий випуск... Вони знали, що їх чекає війна. Вони дружили, і теж довелося служити разом, пліч-о-пліч. 10 місяців оборони селища Піски – самого гарячого місця в АТО на той час. "Оса" в ході боїв отримав кульове поранення, проте одразу повернувся в стрій. У "Стаффа" – два поранення, Орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня", - діляться трагічними подробицями в бригаді.

Нагадаємо, український військовий журналіст Роман Бочкала заявив, що в ніч на 18 липняЗбройні сили України зазнали великих втрат у районі населених пунктів Зайцеве і МайорськДонецької області.

Як повідомляв "Апостроф", сьогодні спікер Адміністрації президента з питань антитерористичної операції на сході України Андрій Лисенко заявив, що в результаті бойових дій на Донбасі за минулу добу загинули сім українських солдатів і чотирнадцять були поранені.