RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Путінців розбурхала новина про спробу ватажка ДНР захопити російський завод на Донбасі

Прихильники режиму президента РФ Володимира Путіна бурхливо відреагували на спробу ватажка ДНР Олександра Захарченко захопити "Донецький електрометалургійний завод" (ДЕМЗ), який належить російській компанії "Мечел".

Про спробу захоплення йдеться в релізі, який потрапив у російського видання Lenta.ru.

"Для "Мечела" існує ризик втрати контролю на невизначений термін над будь-якою майбутньою виробничою і комерційною діяльністю ДЕМЗ", — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в документі, підписаному Захарченко, йдеться про введення "тимчасової державної адміністрації" (ДЕМ), а також про створення на його базі "державного" підприємства "Юзівський металургійний завод" з передачею майна ДЕМЗ у користування цьому підприємству.

Компанія повідомляє, що проводить юридичну експертизу ситуації і, в разі необхідності вживе заходів для захисту своїх прав та інтересів.

Відзначимо, що новина про наміри Захарченко захопити російський завод облетіла практично всі провідні ЗМІ Росії.

"Гуманітарку що не завезли?", "Путін введи війська!", "Відчуваю, як фашизм піднімає голову в ДНР, як починаються утиски російськомовних", "Почали кошмарити Рашку. Нічого святого немає", "Дай їм палець - руку відкусять. Треба все взяти і поділити!", "З Макдоналдса зробили ДонМак, з Мечела зроблять Опудало", "До цього завод не працював просто так, тепер гордо не працювати під "держуправлінням", "Цікаво,відразу на металобрухт здадуть або по частинах?", - кепкують росіяни в коментарях до новини.

Раніше журналіст з Донецька написав у статті для "Апострофа" про інші приклади рейдерства на захоплених бойовиками ДНР територіях.