RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Активісти розповіли про секретні втрати армії Путіна в Сирії: опубліковані фото

У дослідній групі Conflict Intelligence Team (CIT) розповіли про виявлені в російському Солнечногорську могили офіцерів Сил спецоперацій ЗС Росії Олега Архиреєва і Максима Сороченка, які загинули в Сирії та про смерть яких не повідомляло Міністерство оборони РФ.

На сайті CIT повідомляється, що на зв'язок з активістами приблизно місяць тому вийшов близький Олега Архиреєва.

Він розповів, що родичам загиблого в Сирії військового вручили документи, що той загинув у ході контртерористичної операції на Північному Кавказі. При цьому рідні Архиреєва точно знають, що той загинув у Сирії, оскільки надсилав їм звідти фото. Крім того, неофіційно їм повідомили справжні обставини смерті військового.

Активісти знайшли в соцмережах інформацію, що Архиреєв підірвався на міні.

Біля могили військового активісти виявили вінок від військової частини 01355 (центр "Кубинка-2"), яка є одним з основних підрозділів Сил спеціальних операцій Росії.

Поруч з могилою Архиреєва знаходиться могила бійця Максима Олександровича Сороченка, на якій зображена емблема ССО. Він загинув в один день з іншим російським військовим Федором Журавльовим, про якого раніше писали в ЗМІ.

Активісти з'ясували, що вдові Сороченка були вручені ключі від авто як дружині загиблого при виконанні службових обов'язків. У зв'язку з цим можна припустити, що Сороченко і Журавльов загинули в Сирії в один день і, скоріше за все, в одному бою.

Як повідомляв "Апостроф", російський найманець розповів, що керівництво РФ намагається приховати втрати російської армії в Сирії, оформляючи загиблих, зокрема, як убитих у війні на Донбасі.