RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У розвідці дізналися про психічні зриви солдатів Путіна на Донбасі

Українська розвідка розповіла про зростання кількості надзвичайних пригод у частинах і з'єднаннях російських окупаційних військ на Донбасі в результаті значного фізичного і психологічного напруження.

Про це повідомляється на сторінці Головного управління розвідки Міноборони України у Facebook.

Зокрема, 8 вересня в результаті безладної стрілянини для "зняття стресу", перебуваючи в стані нервового зриву, військовослужбовець 7-ї окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2-го армійського корпусу (Луганськ) Збройних сил Росії Ковальов Олександр Валентинович застрелив громадянина РФ Чуріна Івана Васильовича. З метою приховання події командування бригади звільнило загиблого попереднім числом і наказало повідомити рідним про те, що він покінчив з собою.

Також 7 вересня під час спроби самовільного відходу з передових позицій був поранений солдат 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК (Донецьк) російської армії громадянин РФ Бєднов Геннадій Петрович.

Крім того, 6 вересня, перебуваючи в стані металкогольного психозу, військовослужбовець 100-ї окремої мотострілкової бригади (Донецьк) 1-го АК (Донецьк) Збройних сил Росії Осанов Артем Олександрович в помсту за систематичні побої завдав ножові поранення російському офіцеру.

Як повідомляв "Апостроф", українська розвідка розповіла про чергові випадки ухилення російських солдатів від ротації на Донбас.