RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилися вражаючі докази участі армії РФ у війні на Донбасі

У соцмережі 27 вересня розмістили вражаючі підсумки розслідування вторгнення російської армії на український Донбас.

Матеріали з фотографіями опублікував в Живому журналі блогер під ніком sled_vzayt.

Він також публікується в Twitter під ніком Askai.

Блогер на прикладі фото доводить, що в 2014 році в Луганській області в складі групи військ Збройних сил Росії, крім підрозділів 200-ї окремої мотострілкової бригади, від Північного флоту РФ були задіяні частині 61-ї окремої бригади морської піхоти (61-й ОБрМП).

Військова частина їх значиться під №38643, а пункт постійної дислокації – селище Супутник Печенського району Мурманської області РФ.

Більша частина прямих свідчень блогера припадає на фото - і відеозйомку, яку в кінці серпня-початку вересня 2014 року вели російські морські піхотинці в Луганську. В цей час особовий склад та бойова техніка 61-й ОБрМП розміщувалися на території колишньої військової частини №3035 Національної гвардії України за адресою: Луганськ, вулиця Щаденка, 17.

У березні 2015 року російський сержант Ігор Бушуєв з 61-ї окремої бригади морської піхоти у своєму акаунті "ВКонтакте" розмістив груповий знімок сімох людей у військовій формі без військових знаків розрізнення біля бронетранспортера БТР-80 (такий же знімок в листопаді 2014 року був на сторінці товариша по службі Бушуєва - Григорія Кислюка):

Аналіз індивідуальних особливостей споруд на цій фотографії показав, що знімок зроблений у Луганську на території військової частини №3035 (координати місця зйомки - 48.574066, 39.341229). Порівняння фото Ігоря Бушуєва з попереднім знімком зі сторінки українського військового, який служив у луганській військової частини №3035:

Місце, де фотографувалися російські морські піхотинці на скріншоті з відео російського федерального телеканалу "Росія-24" від 4 червня 2014 року:

З допомогою соціальних мереж болгеру вдалося ідентифікувати шість з семи морських піхотинців на фотознімку.

Зліва направо зверху вниз на фотографії зображені морські піхотинці 61-ї окремої бригади морської піхоти: Володимир Стач, Сергій Антонкін, Тофік Султалієв, Ігор Бушуєв, Григорій Кислюк, Геннадій Федосов.

Більш детально підсумки розслідування читайте на сторінці в ЖЖ блогера sled_vzayt

Читайте також на "Апострофі" матеріал "Війна на Донбасі: які втрати понесли армії України і Росії".