RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Волонтери розсекретили розміщення техніки Плотницького на Донбасі: опубліковано фото

Волонтери міжнародного співтовариства InformNapalm опублікували супутникове фото з військовою технікою бойовиків самопроголошеної ЛНР, розташованою під окупованим Луганськом, недалеко від міста Лутугине.

Фото опубліковано на сайті спільноти.

На аерофотознімку ідентифіковано 8 одиниць САУ "Гвоздика" (122 мм) і 6 одиниць гаубиць Д-30 (122 мм).

Відзначається, що виявлену військову техніку можна класифікувати як дивізіон, який складається з 3-х батарей: 122 мм САУ "Гвоздика" — 2 батареї (по 4 одиниці) і 1 батарея буксируються 122 мм гаубиць Д-30 (6 одиниць).

"Продовжуємо збирати дані по скупченням російської військової техніки на окупованій території. Вчора ввечері ідентифікували цілий артилерійський дивізіон. Сьогодні волонтери InformNapalm отримали нові дані від волонтерської аэроразведки. Обробляємо і проводимо ідентифікацію. Буде серйозний матеріал про посилену БТГр, спійману в об'єктив камери. А поки що прошу поширити вчорашнє розслідування. Всі ці дані доводять, що РФ не тільки не збирається виконувати умов, але і продовжує накачувати окуповані території важким озброєнням. Ніяких ілюзій миру, готуємося", - написав у своєму Facebook волонтер Роман Бурко.

Як повідомляв "Апостроф", військовий експерт, головний редактор сайту "Інформаційне опір" Юрій Карін вважає, що відведення військ на Донбасі може призвести до втрати контролю над рядом населених пунктів, які залишаться у так званій "сірій зоні".