RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

​Відвід озброєння на Донбасі: експерт зробив тривожну заяву

Військовий експерт, головний редактор сайту "Інформаційний опір" Юрій Карін вважає, що відведення військ на Донбасі може призвести до втрати контролю над рядом населених пунктів, які залишаться у так званій "сірій зоні".

Про це він пише у своїй колонці на "Апострофі".

"Я не вірю в розведення сил у трьох пілотних зонах і не бачу в ньому сенсу. Ризик втратити пілотні зони після розведення сил я б оцінив у 150, а може навіть в 200 або 900 відсотків", - говорить експерт, зазначаючи, що бойовики спробують зайняти звільнені села, а силам АТО доведеться їх звідти вибивати.

"Тоді це буде взагалі нікому не потрібна кров. Цей відвід сил, я вважаю, нам абсолютно не на руку", - пише Карін. При цьому експерт підкреслив, що населення в сірій зоні деморалізоване: "Адже там немає ніякої влади, там неможливо отримати послуги. На відміну від визволених територій, де українська влада реально сильна – працює з населенням по основоположним моментам не дає взяти реванш сепаратистам, присікає спроби дестабілізації"

"А тут, виходить, що ми цим розведенням заводимо частину населення в зону безвладдя, залишаючи людей без нашого захисту. Це дуже погано і дуже негативно", - резюмує експерт.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа" Війна на Донбасі: чим ризикує Україна, відводячи війська з пілотних зон.