RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Катастрофа MH17: стало відомо про нові дані щодо причетності Путіна

З'явилися нові відомості про причетність вищого російського військового керівництва до краху малайзійського літака Boeing рейсу MH17.

Зокрема, засновник міжнародної групи розслідувань "Bellingcat" Еліот Хіггінс в інтерв'ю DW озвучив результати своєї роботи, пише УП.

Він зазначив, що ім'я людини, котра віддає наказ, міжнародні слідчі не назвуть. Однак експертами зібрано велику кількість доказів, які будуть використані. Як відомо, в епіцентрі загальної уваги знаходиться збитий "буком" в Донецькій області літак Boeing 777, у результаті чого загинули 298 осіб.

"Можливо, стане зрозуміло, хто зробив запит на пускову установку, куди прохання направили і хто дозволив цьому статися", - заявив Хіггіс.

Міжнародні слідчі заявили, що займаються також аналізом бомбардувань мирного населення в Сирії. Хіггіс запевняє, що Міноборони РФ вони неодноразово викривали у брехні. Засновник слідчої групи переконаний, що політичне й військове керівництво Росії зловживає поширенням недостовірної інформації.

Як раніше повідомляв "Апостроф", російський політолог Валерій Соловей вказав на тривожний для Росії факт у розслідуванні авіакатастрофи малайзійського Boeing рейсу MH17 на Донбасі